Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sos tatarski
  Ocena: (2.1 pkt.) Oceniało 10 osób.

Przepis dodał(a): £ucja
[2007-06-27]
 
Sposób przygotowania:
Ogórek konserwowy obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę.
Grzyby marynowane osączone z zalewy posiekać, do majonezu dodać ogórki, grzyby, musztardę, sól i cukier do smaku.
Aby rozrzedzić sos można dodać jeszcze łyżkę wywaru z grzybów suszonych lub rosołu.
Podawać do jaj, pasztetów, zimnych mięs i wędlin.
   
Składniki:
100 g majonezu
50 g ogórka konserwowego
50 g marynowanych grzybków
1 łyżeczka musztardy
sól
cukier
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Sosy do Miês - Przepis na Sos tatarski

 
Telewizory
41_1