Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sos szczypiorkowy
  Ocena: (4.4 pkt.) Oceniało 8 osób.

Przepis dodał(a): Mirella
[2007-07-18]
 
Sposób przygotowania:
Roztopić masło, dodać mąkę, wszystko podsmażyć, ale nie przypalić! Następnie wlewać powoli mleko, ok 3/4 szklanki, mieszać i uważać zeby nie przypalić, posolić wszystko do smaku, popieprzyć według uznania.

Do jednolitej masy dosypać szczypiorek, oczywiscie drobno pokrojony - taką ilość aby sos był dosłownie zielony i żeby wyglądał jak duszony szpinak.
   
Składniki:
1,5 łyżki masła,
1 łyżka mąki,
sól, pieprz,
mleko,
szczypiorek dwie garście - moze byc mrożony.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Sosy do Miês - Przepis na Sos szczypiorkowy

 

41_13