Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sos serowy
  Ocena: (3 pkt.) Oceniało 50 osób.

Przepis dodał(a): Elwira
[2007-07-18]
 
Sposób przygotowania:
Boczek pokroić dość drobno w kostkę, rozgrzać na patelni łyżkę smalcu dodać boczek, trochę go wytopić, dodać drobno posiekaną cebulę i zrumienić.
Do rondelka włożyć 2 serki zalać bulionem i podgrzewać.
Gdy serki się roztopią dodać boczek z cebulą i zagotować.
Dodać śmietanę oraz przyprawy pogotować jeszcze chwilę.
   
Składniki:
2 serki topione,
0,5 szklanki śmietany 18%,
1 kostka rosołowa lub szklanka bulionu,
20 dag boczku wędzonego,
0,5 średniej cebuli,
pieprz, sól,
łyżka smalcu.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Sosy do Miês - Przepis na Sos serowy

 

41_12