Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sos orzechowy
  Ocena: (3.5 pkt.) Oceniało 21 osób.

Przepis dodał(a): Robert
[2007-06-27]
 
Sposób przygotowania:
Zmielone orzechy połączyć z mlekiem i gotować około 20 minut na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.
Dodać żółtka oraz miód i dokładnie wymieszać.
Wystudzony sos podawać do mięs na zimno i wędlin.
Można go przechowywać w lodówce 2 dni.
   
Składniki:
25 dag orzechów włoskich,
300 ml mleka skondensowanego niesłodzonego,
3 łyżki miodu,
4 żółtka
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Sosy do Miês - Przepis na Sos orzechowy

 
Telewizory
41_4