Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sos chrzanowo-śmietanowy
  Ocena: (3.4 pkt.) Oceniało 5 osób.

Przepis dodał(a): Ola
[2007-07-12]
 
Sposób przygotowania:
Wymieszaj chrzan, ocet, musztardę w proszku, cukier i sól.
Pionowymi ruchami delikatnie połącz bitą śmietanę z masą chrzanową.
Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Sos ten możesz przygotować 8 godzin przed podaniem.
   
Składniki:
szklanka śmietany
1/3 szklanki utar[ego chrzanu
2 łyżeczki octu z czerwonego wina lub ziołowego
1 łyżeczka musztardy w proszku
1/4 łyżeczki cukru
1/8 łyżeczki soli
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Sosy do Miês - Przepis na Sos chrzanowo-śmietanowy

 

41_7