Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Jägermeister
 

Jägermeister

Niemiecki, 35-procentowy, gorzko-słodki likier podawany jako digestif. Do jego produkcji wykorzystuje się kilkadziesiąt suszonych ziół (m.in. tymianek, rumianek, szafran, imbir, rozmaryn, bazylia, pietruszka), które maceruje się w spirytusie przez ok. 1,5 roku. Nazwa, w dosłownym tłumaczeniu oznacza myśliwego, co wskazuje, że napój jest często podawany podczas polowań; obecnie dużą popularnością cieszy się przede wszystkim we Włoszech. Podaje się go po posiłku, jako digestif. Wykorzystywany jest też do koktajli i drinków, najczęściej z lodem lub tonikiem.

 

 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Jägermeister Słowniczek - Pyszne Przepisy Kulinarne w AlePycha!