Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sernik z białą czekoladą
  Ocena: (4.3 pkt.) Oceniało 40 osób.

Przepis dodał(a): Natka
[2007-07-23]
 
Sposób przygotowania:
spód:
masło - 1/3 kostki
kakaowe herbatniki - 2 opakowania (ok.30 dag)

masa:
biały tłusty ser - 80 dag
biała czekolada - 2 tabliczki
jajka - 3 szt
cukier - 1/2 szklanki
śmietana - 3/5 szklanki

dekoracja:
truskawki - 8 szt
biała czekolada - 3/4 tabliczki
mleczna czekolada - 1/4 tabliczki

Spód: herbatniki pokruszyć (najlepiej włożyć je do foliowej torebki i rozwałkować), wymieszać z rozpuszczonym masłem.
Małą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć masę herbatnikową.
Masa: czekoladę stopić na parze.
Ser zemleć.
Jajka utrzeć z cukrem, dodać do sera.
Wlać śmietanę, wymieszać.
Na koniec dodać stopioną czekoladę.
Na herbatniki wyłożyć masę serową.
Piec 45-50 minut w temp.
180 stopni.
   
Składniki:
biała czekolada - 2 tabliczki
biała czekolada - 3/4 tabliczki
biały tłusty ser - 80 dag
cukier - 1/2 szklanki
jajka - 3 szt
kakaowe herbatniki - 60 dag
masło - 1/3 kostki
mleczna czekolada - 1/4 tabliczki
śmietana - 3/5 szklanki
truskawki - 8 szt
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Serniki - Przepis na Sernik z białą czekoladą

 

12_13