Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sernik na zimno
  Ocena: (4 pkt.) Oceniało 100 osób.

Przepis dodał(a): Dusia
[2007-07-23]
 
Sposób przygotowania:
Galaretkę truskawkową rozpuścić i odstawić do stężenia (można dzień wcześniej).
¯elatynę namoczyć w 3/4 szklanki przegotowanej zimnej wody.
Wymieszać i odczekać 1/2 godziny.
Dodać 2 szklanki gorącej przegotowanej wody, wymieszać i odstawić do wystudzenia.


2 galaretki pomarańczowe rozpuścić i zostawić do wystygnięcia.
Część brzoskwiń pokroić w kostkę - część zostawić do dekoracji.


Galaretkę truskawkową pokroić w kostkę.
Trzymać w lodówce.
Serki homogenizowane włożyć do dużego naczynia.
Dodać cukier puder i cukier waniliowy - wymieszać.
Dodać wystudzoną, ale nie stężoną żelatynę - wymieszać.
Dodać pokrojoną w kostkę galaretkę i brzoskwinie.
Wszystko razem wymieszać.


Wylać na wysmarowaną masłem tortownicę i wyrównać.
Udekorować pozostałymi brzoskwiniami.
Zalać dobrze wystudzoną galaretką brzoskwiniową.
Wstawić do lodówki.
   
Składniki:
4 serki homogenizowane
1 szklanka cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 żelatyna 50 g
2 galaretki pomarańczowe
1 galaretka truskawkowa
1 puszka brzoskwiń
Uwagi:
brak
 

 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Serniki - Przepis na Sernik na zimno

 

12_12