Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sernik na ciemnym cieście
  Ocena: (2.3 pkt.) Oceniało 135 osób.

Przepis dodał(a): Zuzia
[2007-06-22]
 
Sposób przygotowania:
Ciasto:
Jajka ubić z cukrem (mikserem), dodać wymieszane: mąkę, proszek i kakao.
Na koniec dodać gorącą margarynę i olej - wymieszać.
Wlać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Masa serowa:
Margarynę, cukier i żółtka utrzeć, dodać zmielony ser, mąkę lub budyń, proszek do pieczenia oraz ubitą pianę z białek.
Można dodać też nieco rodzynek.
Masę serową nakładamy łyżką na ciemne ciasto poczynając od brzegu (w równych odstępach).
Sernik pieczemy w temperaturze 200°C przez około 40 minut.
   
Składniki:
Ciasto:
4 jaja
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
10 dkg margaryny roztopionej
4 łyżki oleju
1-2 łyżki kakao

Masa serowa:
60 dkg zmielonego białego sera
1 kostki margaryny
20 dkg cukru
4 jaja
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka mąki ziemniaczanej lub biały budyń (śmietankowy lub waniliowy)
Uwagi:
Zawsze się udaje - polecam!
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Serniki - Przepis na Sernik na ciemnym cieście

 
Telewizory
12_1