Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sernik malinowy
  Ocena: (4.9 pkt.) Oceniało 145 osób.

Przepis dodał(a): £ucja
[2007-07-12]
 
Sposób przygotowania:
Z podanych składników zagnieść ciasto.


Ser zemleć.
¯ółtka utrzeć z cukrem i, cały czas ucierając, stopniowo dodawać zmielony ser i proszek budyniowy.
Na koniec dodać pianę ubitą z białek i wszystko delikatnie wymieszać.


Maliny przebrać, opłukać i osączyć.
Blaszkę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą i wyłożyć 2/3 ciasta.
Na ciasto wylać masę serową, a następnie wyłożyć maliny.
Na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto.
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok.
60 minut, w temp.
200 stopni C.
   
Składniki:
CIASTO:
3 szklanki mąki pszennej,
2/3 szklanki cukru,
20 dag masła,
4 żółtka,
2 łyżeczki proszku do pieczenia.

MASA SEROWA:
50 dag białego sera,
2/3 szklanki cukru,
7 białek,
3 żółtka,
opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru

DODATKOWO:
40 dag malin,
łyżka cukru,
tłuszcz i bułka tarta do przygotowania formy
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Serniki - Przepis na Sernik malinowy

 

12_6