Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sałatka z jaj i szynki
  Ocena: (4.2 pkt.) Oceniało 23 osób.

Przepis dodał(a): Dorota
[2007-07-20]
 
Sposób przygotowania:
Jaja pokroić w plasterki.
Rzodkiewki umyć, pokroić w plasterki, a szynkę - w paski.
Wszystkie składniki wymieszać.
Przygotować sos: Wymieszać jogurt, majonez, musztardę, zieleninę, paprykę, sól i sok z cytryny.
Polać nim sałatkę i wstawić na 15 minut do lodówki.
   
Składniki:
8 jaj ugotowanych na twardo
15 dag gotowanej szynki
pęczek rzodkiewek
2 łyżki rzeżuchy lub kiełków fasoli albo soi
kubeczek jogurtu
2 łyżki majonezu
łyżeczka musztardy
szczypta ostrej papryki
sok z jednej cytryny
sól
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Sałatki z Mięsem - Przepis na Sałatka z jaj i szynki

 

29_11