Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sałatka truskawkowa z wędzonym indykiem
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Sylwia
[2007-06-25]
 
Sposób przygotowania:
Truskawki wypłukać, odsączyć, wyciąć szypułki, pokroić na ćwiartki.

Ocet wymieszać ze szczyptą soli, zielonym pieprzem, cukrem, a na końcu z olejem.
Sosem polać truskawki, wymieszać.
Mięso pokroić na paseczki.
Sałatę umyć, odsączyć, porozrywać na kawałeczki.
Dokładnie wyszorować cytrynę, sparzyć wrzątkiem, wysuszyć, obrać ze skórki.
Skórkę drobno pokroić.
Wszystkie składniki wymieszać.

Sałatkę od razu podawać.
   
Składniki:
truskawki – 50 dag
wędzona pierś indyka - 20 dag
sałata – 1 główka
ocet winny - 3 łyżki
cukier - 3-4 łyżki
sól – szczypta
olej lub oliwa z oliwek - 4 łyżki
mielony zielony pieprz - 1-2 łyżeczki
cytryna
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Sałatki z Mięsem - Przepis na Sałatka truskawkowa z wędzonym indykiem

 

29_1