Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sałatka brokułowa
  Ocena: (4.9 pkt.) Oceniało 38 osób.

Przepis dodał(a): Iza
[2007-06-25]
 
Sposób przygotowania:
Brokuły ugotować na półtwardo z dodatkiem soli (1/2 łyżeczki).
Podzielić na różyczki.
Golonkę ugotować z dodatkiem liścia laurowego i kilku ziaren ziela angielskiego pieprzu i 1/2 łyżeczki soli, wyjąć kość, skórę odrzucić mięso pokroić na dość duże kawałki.
Cebule jeżeli będzie czerwona gotować z dodatkiem 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego i 1 1/2 łyżeczki cukru, gotować do momentu zmięknięcia około 2 min.
Marchewkę ugotować pokroić w kostkę.
Zrobić sos: jogurt, majonez, papryka, kurkuma, curry, 3 łyżki cukru i sól wg uznania wymieszać zalać wszystkie składniki odstawić do następnego dnia.
   
Składniki:
2 szt brokułów
1 duża golonka (1 1/2kg)
1 duża marchewka
puszka kukurydzy
puszka fasolki szparagowej (lub świeżej ugotowanej)
2 duże cebule najlepiej czerwone
1 łyżka soli
1 liść laurowy
5 ziaren ziela angielskiego
1 jogurt naturalny
1 mały słoiczek majonezu
3 łyżeczki curry
3 łyżki duże cukru
1/4 łyżeczki ostrej papryki
1/4 łyżeczki kurkumy
1/2 łyżeczki pieprzu
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Sałatki z Mięsem - Przepis na Sałatka brokułowa

 
Telewizory
29_4