Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Meksykańska sałatka ryżowa
  Ocena: (4.9 pkt.) Oceniało 49 osób.

Przepis dodał(a): Adam
[2007-07-16]
 
Sposób przygotowania:
Ryż ugotować.
Cebulę, kiełbasę i paprykę pokroić w kostkę.
Kukurydzę i fasolę osączyć.
Połączyć wszystkie składniki sałatki, dodać przyprawy i wymieszać.
Z podanych składników przygotujemy 4 porcje sałatki.
   
Składniki:
Woreczek ryżu,
cebula,
25 dag kiełbasy szynkowej,
puszka kukurydzy,
puszka kolorowej fasoli,
strąk czerwonej i zielonej papryki,
7 łyżeczek oliwy z oliwek,
4 łyżeczki octu,
2 łyżki keczupu,
sól, pieprz czarny,
ostra papryka w proszku,
curry.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Sałatki z Mięsem - Przepis na Meksykańska sałatka ryżowa

 

29_7