Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

?ledzie w sosie czosnkowym
  Ocena: (4 pkt.) Oceniało 11 osób.

Przepis dodał(a): Monia
[2007-07-04]
 
Sposób przygotowania:
?ledzie dokładnie umyć, wstawić do naczynia, zalać wodą, dodać ocet i sok z cytryny, zostawić pod przykryciem na trzy godziny.

Starannie posiekany czosnek bardzo dokładnie wymieszać z skórką z cytryny, pieprzem, solą i drobiną cukru.
Dodać majonez i jogurt naturalny i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Ogórki pokroić po długości, ułożyć na półmisku.
?ledzie dokładnie osuszyć pokroić na trzy części, ułożyć na ogórkach, zalać sosem i odstawić do lodówki na trzy godziny.
Przed podaniem udekorować koperkiem.
   
Składniki:
500 gram filetów śledziowych
5 dużych ząbków czosnku
4 ogórki konserwowe
100 ml octu spirytusowego
szklanka jogurtu naturalnego
pół szklanki majonezu
2 pęczki koperku
szczypta startej skórki z cytryny
sok z ćwiartki cytryny
sól, pieprz, cukier
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pozostałe surówki i sałatki - Przepis na ?ledzie w sosie czosnkowym

 
Telewizory
28_5