Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sałatka z wędzonej ryby
  Ocena: (4.4 pkt.) Oceniało 10 osób.

Przepis dodał(a): Ilona
[2007-07-04]
 
Sposób przygotowania:
Rybę obrać ze skóry i oczyścić z ości.
Rozdrobnić.
Kukurydzę odsączyć, a pora i ogórki pokroić w drobną kostkę.
Składniki połączyć.
Dodać majonez oraz pietruszkę i przyprawy.
Schłodzić w lodówce.
Podawać z białym pieczywem.
   
Składniki:
1 1/2 kg wędzonej morskiej ryby (makrela, pikling itd.),
puszka kukurydzy
1 nieduzy por
2-3 ogórki kiszone
2 czubate łyżki majonezu
1 łyżjka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz do samku
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pozostałe surówki i sałatki - Przepis na Sałatka z wędzonej ryby

 

28_4