Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sałatka z krewetkami
  Ocena: (4.9 pkt.) Oceniało 289 osób.

Przepis dodał(a): Olga
[2007-06-25]
 
Sposób przygotowania:
Krewetki rozmrozić, wypłukać zimną wodą skropić koniakiem i wstawić do lodówki na 30 minut.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie, obrać i pokroić.
Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać.
Pomidory sparzyć zdjąć skórkę, usunąć gniazda nasienne i pokroić.
Fasolę odcedzić z zalewy.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać skropić cytryną, dodać sól i pieprz do smaku.
Na końcu wymieszać z majonezem.
   
Składniki:
mrożone krewetki - 25 dag
czerwona fasola - 1/2 puszki (125g)
jajka - 4 szt
pomidory – 2 szt
czerwona cebula - 1/2 szt
zielona sałata - 5 liści
cytryna - 1/2 szt
koniak - 1 kieliszek (30 ml)
majonez - 3 łyżki
natka pietruszki - 2 gałązki
sól, pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pozostałe surówki i sałatki - Przepis na Sałatka z krewetkami

 

28_2