Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sałatka tuńczykowo - paprykowa
  Ocena: (1.2 pkt.) Oceniało 20 osób.

Przepis dodał(a): Kama
[2007-06-25]
 
Sposób przygotowania:
Tuńczyka osaczyć z zalewy, ułożyć na talerzu.
Papryki umyć, usunąć z nich gniazda nasienne, miąższ pokroić w drobną kostkę.
Cebulki osaczyć z zalewy (trochę zalewy zachować).
Składniki sałatki wymieszać, dodać łyżkę zalewy z cebulek oraz sól i pieprz do smaku.
Jeszcze raz delikatnie wymieszać.
Podawać sałatkę z majonezem.
   
Składniki:
puszka tuńczyka w sosie własnym
20 dag ugotowanego ryżu długoziarnistego
strąku czerwonej i zielonej papryki
kilka marynowanych cebulek
majonez
sól
pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pozostałe surówki i sałatki - Przepis na Sałatka tuńczykowo - paprykowa

 

28_1