Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sałatka ryżowa
  Ocena: (3.7 pkt.) Oceniało 16 osób.

Przepis dodał(a): Dominika
[2007-07-03]
 
Sposób przygotowania:
Ryż gotulemy według przepisu na opakowaniu, studzimu.
Tuńczyka odcedzamy, wrzucamy do naczynia, dodajemy kukurydzę, pokrojone w kosteczkę ogórki, paprykę i cebulę.
Wrzucamy ugotowany i przestudzony ryż.Wszystko doprawiamy majonezem dekoracyjnym.
   
Składniki:
ryż w torebkach, 2 sztuki
tuńczyk w oleju, 1 puszka
kukurydza konserwowa, 1 puszka
ogórek kwaszony, 4 sztuki
Majonez, 5 łyżek
cebula, 1 sztuka
papryka czerwona, 1 sztuka
pieprz, 1 szczypta
natka pietruszki, 1 pęczek
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pozostałe surówki i sałatki - Przepis na Sałatka ryżowa

 
Telewizory
28_3