Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sałatka na zimno z grzybów
  Ocena: (2.4 pkt.) Oceniało 9 osób.

Przepis dodał(a): Aśka
[2007-07-25]
 
Sposób przygotowania:
Grzyby obgotować 5-10 minut w osolonej wodzie, pokroić w niezbyt drobną kostkę.
Na oleju zeszklić cebulkę, ale nie rumienić, musi tylko stracić smak surowizny.
Do zeszklonej cebulki dodać pokrojone grzybki, podusić trochę, ok.
10-15 minut, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku.
Przełożyć do słoiczków, pasteryzować 10 minut.
   
Składniki:
podgrzybki lub kapelusze młodych kozaków,
cebula,
olej,
koncentrat pomidorowy,
sól i pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pozostałe surówki i sałatki - Przepis na Sałatka na zimno z grzybów

 
Telewizory
28_10