Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sałatka jajeczna z porem
  Ocena: (4.4 pkt.) Oceniało 13 osób.

Przepis dodał(a): Kasia
[2007-07-09]
 
Sposób przygotowania:
Jaja obrać z łupinek, dość grubo posiekać.
Por dokładnie umyć, osaczyć, części zielone i piętkę korzeniową odrzucić, a resztę pokroić na bardzo cienkie talarki.

Dodać do jaj, wymieszać z majonezem, przyprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną zieleniną i odstawić na pół godziny do lodówki.

Z tych samych produktów bardzo drobno posiekanych można przyrządzić pastę do smarowania pieczywa.
   
Składniki:
2 jaja ugotowane na twardo
duży por
łyżka majonezu
natka pietruszki
pól łyżeczki łagodnej curry
sól, pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pozostałe surówki i sałatki - Przepis na Sałatka jajeczna z porem

 
Telewizory
28_7