Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Snikers
  Ocena: (4.7 pkt.) Oceniało 139 osób.

Przepis dodał(a): Ula
[2007-06-28]
 
Sposób przygotowania:
Zagnieść ciasto i podzielić na 2 części.
Składniki na masę orzechową podgrzać do wrzenia, po czym gorącą masę wyłożyć na jedną część ciasta.
Obie części upiec osobno w wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm.
Piec około 20 minut w temperaturze 180 °C.

Z mąki, mleka i cukru waniliowego ugotować budyń.
¯ółtka wymieszać z cukrem i powoli wlewać do budyniu.
Ciągle mieszając podgrzewać, aż zgęstnieje.
Po wystygnięciu połączyć z masłem, dodać kakao.

Suchy upieczony placek posmarować kremem budyniowym i przykryć plackiem z orzechami.
Snikers najlepszy jest na drugi, trzeci dzień.
   
Składniki:
Ciasto:
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
kostka masła
2 jajka
2 łyżki miodu
2 łyżeczki sody rozpuszczonej w dwóch łyżkach ciepłego mleka
Masa orzechowa:
30 dag orzechów włoskich
2 łyżki miodu
10 dag cukru
10 dag masła
Krem:
2 żółtka
cukier waniliowy
½ szklanki cukru
½ szklanki mleka
1 płaska łyżeczka mąki pszennej
15 dag masła
1.5 łyżki kakao
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pozostałe Ciasta - Przepis na Snikers

 
Telewizory
45_1