Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Saucigâteau
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Adrian U. czyli ja
[2009-06-29]
 
Sposób przygotowania:
Przecinamy parówki na pół i końcówki na krzyż, obwijamy plasterkiem sera na środku parówki (nie dłuższy niż cała parówka, najlepiej 3/4), posypujemy odrobinką pieprzu każdą parówkę, obwijamy ciastem francuskim, tak żeby lekko parówka wystawała poza ciasto i wystarczało na jedno "okrążenie", smarujemy lekko białkiem, potem do piekarnika, pieczemy w temperaturze 200 stopni Celsjusza i podglądamy, aż osiągnie złocisty kolor i fajny zapaszek.
   
Składniki:
- Ciasto francuskie
- Parówki
- Ser ¯ólty
- Pieprz
- Białko z Jajka
Uwagi:
- Można podawać z ketchupem
- Białko przed posmarowaniem należy lekko ubić (ale tak baaaardzo leciutko)
- Nie przypal, bo wszystko spiep*****.
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pozostałe Ciasta - Przepis na Saucigâteau

 

45_45