Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Rafaello na krakersach
  Ocena: (3.8 pkt.) Oceniało 67 osób.

Przepis dodał(a): Iza
[2007-07-23]
 
Sposób przygotowania:
Półtorej szklanki cukru, żółtko, cukier waniliowy, mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz szklankę mleka wymieszać mikserem.
W garnku zagotować 2 szklanki mleka do niej dodać zmiksowaną masę oraz paczkę kokosu
910 dag).
Gotować aż masa zgęstnieje.
Powstały ostudzony budyń połączyć z Kasią (do margaryny dodawać po łyżeczce).
Na końcu dodać półtorej paczki kokosu.
Na średniej blaszce układać warstwę krakersów - masę - krakersy - masa - krakersy - masa i na koniec posypać końcówką kokosu jaka nam została,
Wstawić do lodówki.
   
Składniki:
cukier - 1,5 szklanki
cukier waniliowy - 3 szt
kokos - 3 paczki po 10 dg
krakersy - 2 paczki
margaryna Kasia - 1,5 kostki
mąka pszenna - 3 łyżki
mąka ziemniaczana - 3 łyżki
mleko 2 % - 3 szkalnki
żółtko - 1 szt
Uwagi:
brak
 

 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pozostałe Ciasta - Przepis na Rafaello na krakersach

 

45_40