Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Pleśniak z pianą i kruszonką
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): patrycja.ewelina5
[2009-11-25]
 
Sposób przygotowania:
Z mąki, żółtek, margaryny i proszku do pieczenia, zagnieść ciasto.
Podzielić na 3 części.
Jedną wylepić dno formy, drugą część połączyć z kakao i włożyć z jasnym na 20 minut do zamrażalki.
Na wierzchu ciasta w formie wyłożyć starte ta tarce jabłka, a następnie zetrzeć ciemne ciasto i rozsypać na jabłkach.
Ubite białka na pianę rozsmaruj na ciemnym cieście.
Ciasto jasne z zamrazalnika skubać jak kruszonkę, lub zetrzeć na tarce i posypac na wierzchu masy z białek.
Wstawić do piekarnika i piec ok.45minut w temperaturze 180C.
   
Składniki:
Ciasto:
3,5szkl.mąki,
2łyżki kakao,
1,5 kostki margaryny,
6 żółtek,
1łyżeczka proszku do pieczenia,
2-3jabłka.
Na pianę:
1,5 szklanki cukru,
3 łyżeczki mąki ziemniaczanej,
6 białek.
Uwagi:
Ciasto jest szybkie i łatwe do wykonania.
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pozostałe Ciasta - Przepis na Pleśniak z pianą i kruszonką

 

45_46