Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Mazurek wiśniowy
  Ocena: (4 pkt.) Oceniało 2 osób.

Przepis dodał(a): Beata
[2007-07-13]
 
Sposób przygotowania:
Do przesianej mąki dodać masło, zółtka i cukier puder.
Zagniatamy ciasto, następnie zawijamy je w folie aluminiową i wkładamy do lodówki na około 30-40 minut.
Tak schłodzone ciasto wykładamy do formy i nakłuwamy.
Piec w temp.
ok.
180 stopni 30 minut.
Na wystudzone ciasto nakładamy zmielone wiśnie utarte z cukrem i białkiem.
   
Składniki:
350g wiśni,
1,5 szklanki cukru pudru,
3 zółtka,
2,5 szklanki cukru,
1 białko,
cukier waniliowy,
3 szklanki mąki,
250g masła.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pozostałe Ciasta - Przepis na Mazurek wiśniowy

 

45_23