Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Karpatka
  Ocena: (4.1 pkt.) Oceniało 17 osób.

Przepis dodał(a): Janka
[2007-06-28]
 
Sposób przygotowania:
CIASTO: Margarynę i wodę zagotować.
Wsypać mąkę, wymieszać i prażyć 2 - 3 minuty.
Po wystudzeniu dodać jaja.
Podzielić ciasto na 2 części i każdy piec około 1 godzinę.
KREM: Mleko zagotować z cukrem, dodać obie mąki i ugotować budyń.
Ostudzić.
Utrzeć masło i dodać wystudzony budyń.
   
Składniki:
CIASTO
1/2 kostki margaryny
1 szklanka wody
1 szklanka mąki
4 jaja

KREM
1/2 litra mleka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń
1 szklanka cukru
1 kostka masła
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pozostałe Ciasta - Przepis na Karpatka

 

45_2