Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Ciasto migdałowe z jagodami
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 5 osób.

Przepis dodał(a): Asia
[2007-07-12]
 
Sposób przygotowania:
Zagnieść ciasto z masła, mąki, mielonych migdałów, cukru i jajka, dodając mielone go?dziki i cynamon.
Wstawić na godzinę do lodówki.
2/3 ciasta wyłożyć na tortownicę lub dużą formę, wysmarowaną masłem.

Jagody umyć, osączyć i ułożyć na cieście.
Składniki zalewy wymieszać i wylać na jagody.
Z reszty ciasta wykroić paski o szerokości 1 cm i ułożyć z nich kratkę na owocach.
Piec ok.
50 minut w piekarniku nagrzanym do 200ºC.
   
Składniki:
CIASTO:
25 dag masła
25 dag mąki
25 dag mielonych migdałów
15 dag cukru
jajko
szczypta mielonych go?dzików
łyżeczka cynamonu.

ZALEWA:
3 jajka
100 ml jogurtu
100 ml śmietanki
2,5 łyżki cukru
25 dag jagód.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pozostałe Ciasta - Przepis na Ciasto migdałowe z jagodami

 

45_20