Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Ciasto awaryjne
  Ocena: (4.2 pkt.) Oceniało 9 osób.

Przepis dodał(a): tttusia
[2007-07-06]
 
Sposób przygotowania:
Margarynę stopić i ostudzić.
Dodać cukier, jaja, mąkę, proszek do pieczenia oraz owoce.
Dokładnie wymieszać i wylać na wąską formę, posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.
Wstawić do piekarnika na około 40 min.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
   
Składniki:
6 łyżek mąki
6 łyżek cukru
3 jajka
3/4 kostki margaryny
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
20 dag owoców
cukier puder
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pozostałe Ciasta - Przepis na Ciasto awaryjne

 

45_12