Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Cappuccino
  Ocena: (4.7 pkt.) Oceniało 134 osób.

Przepis dodał(a): £ucja
[2007-07-20]
 
Sposób przygotowania:
¯ółtka i jajko roztrzepać na parze razem z cukrem.
Margarynę zmiksować i stopniowo dodawać serki.
Następnie dodać mleko w proszku i utrzepane jajka.
Na koniec dodać żelatynę namoczoną w zimnej wodzie (ok.
1/4 szkl.
wody) a następnie rozpuszczoną w gorącej kąpieli.
Dno dużej tortownicy wyłożyć namoczonymi w kawie biszkoptami, na to wyłożyć połowę masy, znowu nasączone biszkopty i drugą połowę masy.
Trzeba to zrobić szybko, bo masa po dodaniu żelatyny bardzo szybko gęstnieje.
   
Składniki:
5 żółtek
1 jajko
1 szklanka cukru
1 kostka margaryny
3 serki homogenizowane waniliowe
1,5 szklanki mleka w proszku
3 duże łyżki żelatyny
20 dag biszkoptów okrągłych
szklanka naparu z kawy
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pozostałe Ciasta - Przepis na Cappuccino

 
Telewizory
45_37