Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Bajaderka
  Ocena: (4.6 pkt.) Oceniało 102 osób.

Przepis dodał(a): Bogusia
[2007-06-28]
 
Sposób przygotowania:
Kakao, cukier, wodę i margarynę zagotować.
Do lekko przestudzonej masy dodać dżem, rodzynki, 3,5 paczki połamanych herbatników i zapach.
Resztę herbatników rozłożyć i wyłożyć na nich masę.
Należy poczekać z krjeniem bajaderki by przestygła.
   
Składniki:
5 paczek herbatników- każda po 100g (najlepsze są Petit Beurre)
1 słoik dżemu śliwkowego lub wiśniowego
1/2 szklanki cukru
2 łyżki kakao
1/2 kostki margaryny
1/3 szklanki wody
100g rodzynek
1 zapach rumowy lub arakowy
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pozostałe Ciasta - Przepis na Bajaderka

 
Telewizory
45_5