Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Babka miodowa
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Iwona
[2007-07-17]
 
Sposób przygotowania:
?mietanę ubić z miodem, jajami i masłem.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i skórkę.

Formę do babek wysmarować masłem i wysypać pokruszonymi płatkami migdałowymi, nałożyć ciasto.
Piec 70 min.
w 175 stopniach.
   
Składniki:
125 g śmietany,
200 g miodu,
3 jaja,
100 g masła,
400 g mąki,
1 łyżeczka cynamonu,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
50 g płatków migdałowych,
200 g kandyzowanej skórki cytrynowej.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pozostałe Ciasta - Przepis na Babka miodowa

 

45_28