Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Pasta z bobu
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Eliza
[2007-08-01]
 
Sposób przygotowania:
Bób ugotować w nieosolonej wodzie - posolić dopiero wtedy, gdy zacznie mięknąć.
Odcedzić, przelać zimną wodą, zostawić na cedzaku.
Czosnek drobniutko posiekać.
¯ółtka utrzeć na krem z dodatkiem oliwy i soku z cytryny, doprawić do smaku.
Bób przełożyć do salaterki, wymieszać z czosnkiem, zieleniną i sosem jajecznym.
Podawać z dodatkiem pieczywa (mogą być grzanki).
   
Składniki:
50 dag bobu
3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju słonecznikowego
sok z 1/2 cytryny
2-3 ugotowane żółtka
garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, koperek, mięta)
2 ząbki czosnku
sól, cukier, pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pasty - Przepis na Pasta z bobu

 

44_19