Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Pasta twarogowa z wędzonym śledziem
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Czesia
[2007-07-26]
 
Sposób przygotowania:
?ledzie obrać ze skórki, usunąć ości i kręgosłupy, drobno posiekać.
Twaróg utrzeć na gładką masę z dodatkiem śmietany, dodać śledzie, przecier pomidorowy, musztardę, pokrojoną w kostkę i przesmażoną w oleju cebulę.
Wszystko dokładnie wymieszać.
W razie potrzeby posolić.
Podawać do pieczonych ziemniaków lub jako pastę kanapkową.
   
Składniki:
50 dag twarogu
2 wędzone śledzie
1 łyżka oleju
4 łyżki śmietany
1 łyżka gęstego przecieru pomidorowego
1 łyżka musztardy
1 cebula
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pasty - Przepis na Pasta twarogowa z wędzonym śledziem

 
Telewizory
44_18