Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Pasta śledziowa
  Ocena: (2.5 pkt.) Oceniało 4 osób.

Przepis dodał(a): Jola
[2007-07-02]
 
Sposób przygotowania:
?ledzie po wymoczeniu oczyścić, podzielić na filety, wybrać ości i zdjąć skórkę, po czym zemleć w maszynce wraz z ugotowanym żółtkiem i obranymi cząstkami jabłka.
Cebulę obrać i zetrzeć na szklanej tarce, aby nie była gorzka.
Masło utrzec na puszystą masę, dodać zmielone śledzie, żółtko, jabłko i startą cebulę oraz przyprawy do smaku.
Całość dalej ucierać na jednolitą masę.
Podawać z pieczywem.
   
Składniki:
2 duże solone śledzie
10 dkg masła
0.5 małej cebuli
0.5 małego
winnego jabłka
1 ugotowane żółtko jaja
0.5 łyżeczki mielonej kolendry
pieprz naturalny
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pasty - Przepis na Pasta śledziowa

 
Telewizory
44_5