Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Pasta chilli diabelska
  Ocena: (3.7 pkt.) Oceniało 3 osób.

Przepis dodał(a): Irka
[2007-07-25]
 
Sposób przygotowania:
Papryczki przekroić, usunąć pestki, zalać gorącą wodą w naczyniu, tak aby były całe przykryte, na ok.
20 minut.
Następnie odsączyć, zachowując pół szklanki wody, w której się moczyły.
Przełożyć papryczki do miksera, dolać wodę i oliwę, zmiksować, dodać sól, pieprz.
Przełożyć do małych słoiczków, na wierzch nalać odrobinę oliwy, mocno zakręcić.
Przechowywać w lodówce.
   
Składniki:
50 dag papryczki chili (lekko podsuszonej),
1 łyżeczka soli,
1 łyżeczka pieprzu,
pół szklanki oliwy.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Pasty - Przepis na Pasta chilli diabelska

 
Telewizory
44_12