Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Wiśniówka
  Ocena: (3.2 pkt.) Oceniało 14 osób.

Przepis dodał(a): Karina
[2007-07-04]
 
Sposób przygotowania:
Ugotować syrop z wody i szklanki cukru (odszumować, zdjąć ewentulaną pianę) i ostudzić.
Do słoja włożyć kliogram umytych wiśni z pestkami oraz dodatkowo kilka rozniecionych pestek.
Dodać kilka go?dzików, wlać spirytus, wódkę oraz syrop.
Szczelnie zamknąć i odstawić w słoneczne, ciepłe miejsce na około 4 tygodnie.
Przefiltrować i rozlać do butelek.
Nalewkę można spożywać od razu, ale jeszce smaczniejsza będzie jeśli pozwolimy jej podojrzewać.
   
Składniki:
kilogram wiśni
1/2 litra spirytusu
1/2 litra wódki
1/2 litra wody
szklanka cukru
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Napoje z Alkoholem - Przepis na Wiśniówka

 
Telewizory
35_9