Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Nalewka z aronii
  Ocena: (3.8 pkt.) Oceniało 46 osób.

Przepis dodał(a): Dusia
[2007-07-14]
 
Sposób przygotowania:
Aronie i liście umyć.
Następnie aronie z liściami zalać wodą, dodać cukier i gotować 20-30 minut.
Odstawić na 24 godziny, przecedzić i dodać kwasek cytrynowy.
Po ostudzeniu dodać spirytus i rozlać do butelek.


Przepis pozwala na uzyskanie 5 litrów nalewki.
(moc ok.
20%)
   
Składniki:
3 litry wody
2 kg aronii
400 liści wiśni
2 kg cukru
1 litr spirytusu
1 kwasek cytrynowy
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Napoje z Alkoholem - Przepis na Nalewka z aronii

 
Telewizory
35_17