Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Nalewka kokosowa
  Ocena: (3.5 pkt.) Oceniało 23 osób.

Przepis dodał(a): Krysia
[2007-06-26]
 
Sposób przygotowania:
Wiórki kokosowe zalać spirytusem (np.
w słoiku) i odstawić na co najmniej 1 dobę.
Spirytus odcedzić (pozostałe wiórki można zużyć np.
do ciasta).
Do naczynia wlać mleko z puszek i wymieszać, następnie dodać spirytusu i również wymieszać.
Przelać do butelek i odstawić na kolejne 24h.
   
Składniki:
200 g wiórek kokosowych,
0,5 l spirytusu,
mleko skondensowane słodzone i niesłodzone (po 2 puszki)
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Napoje z Alkoholem - Przepis na Nalewka kokosowa

 

35_4