Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Likier pomarańczowy
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Beata
[2007-07-03]
 
Sposób przygotowania:
Skórkę drobno pokroić, zalać spirytusem w butelce, zakorkować i pozostawić na 5 dni.
Pomarańcze umyć, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, zetrzeć wierzchnią warstwę skórki na tarce.
Wodę zagotować z cukrem i startą skórką, wystudzić, połączyć z przecedzonym spirytusem i sokiem z pomarańcz.
Zakorkować butelki i pozostawić na 48 godzin.
Następnie przelać przez lejek z wata do innej butelki, zakorkować i pozostawić na 2-3 miesiące.
   
Składniki:
400 ml wody,
50 dag cukru,
500 ml spirytusu,
50 dag pomarańcz,
10 dag skórek pomarańczowych
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Napoje z Alkoholem - Przepis na Likier pomarańczowy

 
Telewizory
35_7