Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Likier malinowy
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Gnom
[2007-07-12]
 
Sposób przygotowania:
Maliny ułożyć w słoju przesypując je cukrem.
Odstawić!
Gdy puszczą sok, zalać spirytusem i odstawić na 7 dni.
Zlać spirytus z sokiem do innego naczynia, a maliny zalać tym razem wódką.
Odstawić na 3 tygodnie.
Po 3 tygodniach zlać wódkę z owoców, a maliny odcisnąć.
Połączyć wszystkie zlewki.
   
Składniki:
2 kg malin
70 dkg cukru
1/2 l spirytusu
1/2 l czystej wódki
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Napoje z Alkoholem - Przepis na Likier malinowy

 

35_13