Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Likier karmelowy
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 8 osób.

Przepis dodał(a): Malwina
[2007-07-25]
 
Sposób przygotowania:
Włożyć puszkę z mlekiem do garnka, zalać taką ilością wody, żeby zakryć całą puszkę, gotować 2 i 1/2 godziny.
Ugotowane mleko wystudzić, przełożyć do miski, ubijać mikserem, powoli dodawać rum i wodę, przelać do butelki.
   
Składniki:
1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego,
125 ml wody (przegotowanej schłodzonej),
125 ml rumu 80%
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Napoje z Alkoholem - Przepis na Likier karmelowy

 

35_36