Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Likier jajeczny
  Ocena: (4.3 pkt.) Oceniało 60 osób.

Przepis dodał(a): Arek
[2007-07-25]
 
Sposób przygotowania:
¯ółtka utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym,aż powstanie puszysty kogel-mogel(ja to robię przez około 30-40 min.).Do masy wlewać bardzo powoli, ciągle miksując, mleko i spirytus.
Najlepiej,żeby wszystkie produkty miały temp.
pokojową,wtedy się nie zważą.
Całość przelać do butelek i wstawić do lodówki na co najmniej 12 godz.
   
Składniki:
7 żółtek,
1 szkl. spirytusu,
1/2 litra mleka,
1 szkl. cukru,
1 cukier waniliowy.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Napoje z Alkoholem - Przepis na Likier jajeczny

 

35_35