Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kruszon pomarańczowy
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 2 osób.

Przepis dodał(a): Justyna
[2007-06-26]
 
Sposób przygotowania:
Cukier zagotować z kilkoma łyżkami wody, ostudzić.
Do dzbanka szklanego włożyć rozdrobniony lód, dodać wino, wyciśnięty sok z pomarańczy, posiekaną skórkę pomarańczową, syrop, wódkę i na koniec wodę sodową, zamieszać i nalewać z dzbanka do szklaneczek.
   
Składniki:
1 szklanka wina owocowego białego,
1 szklanka wody sodowej,
2 kieliszki wódki,
2 pomarańcze,
2-3 łyżki cukru,
1-2 łyżki pokrajanej smażonej w syropie skórki pomarańczowej,
kilka kostek lodu
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Napoje z Alkoholem - Przepis na Kruszon pomarańczowy

 

35_3