Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Karmelówka
  Ocena: (3 pkt.) Oceniało 3 osób.

Przepis dodał(a): Janek
[2007-07-17]
 
Sposób przygotowania:
Cukier bardzo silnie zrumienić na karmel.
Wodę zagotować, rozpuścić w niej karmel i cukier waniliowy, dodać szczyptę soli, ostudzić, zmieszać ze spirytusem.
Pozostawić co najmniej na 3 dni do przetrawienia składników i uzyskania właściwego smaku.
   
Składniki:
1/2 l spirytusu (95%),
1/2 l wody,
2 łyż. cukru,
1 łyżeczka cukru waniliowego
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Napoje z Alkoholem - Przepis na Karmelówka

 

35_23