Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Grzane wino
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Marcelina
[2007-07-12]
 
Sposób przygotowania:
Wino z cukrem, go?dzikami i cynamonem podgrzewamy w garnku.
Gdy na powierzchni zacznie się tworzyć pianka, zestawiamy z ognia (wino nie może się zagotować).
Dodajemy skórkę z pomarańczy, pokrojoną w plasterki cytrynę i odstawiamy na 10 min.
Przecedzamy i znów podgrzewamy.
   
Składniki:
1 butelka czerwonego wytrawnego wina,
25 dag cukru pudru,
cienko ścięta skórka z 1 dobrze umytej pomarańczy,
1/2 dobrze umytej cytryny,
1/2 łyżeczki cynamonu,
3 go?dziki
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Napoje z Alkoholem - Przepis na Grzane wino

 
Telewizory
35_14