Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Drink arbuzowy
  Ocena: (1.8 pkt.) Oceniało 10 osób.

Przepis dodał(a): Ala
[2007-07-03]
 
Sposób przygotowania:
Cukier zalej 5 łyżkami wody i gotuj 5 minut.
Powstały syrop ostud?.
Arbuza zmiksuj z sokiem z cytryny i wymieszaj z syropem.
Wstaw na półtorej godziny do lodówki.
Następnie dodaj białe wino oraz rum, a na końcu dopełnij mocno schłodzonym winem musującym.
Napój rozlej do pucharków i od razu podawaj.
   
Składniki:
30 dag oczyszczonego miąższu arbuza
3 łyżki rumu
5 łyżek cukru
3 łyżki soku z cytryny
1 szklanka białego wytrawnego wina
1 szklanka półsłodkiego wina musującego
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Napoje z Alkoholem - Przepis na Drink arbuzowy

 

35_8