Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Cytrynówka
  Ocena: (4.4 pkt.) Oceniało 25 osób.

Przepis dodał(a): Olek
[2007-07-14]
 
Sposób przygotowania:
Cytryny sparzyć, przekroić na pół i zalać spirytusem i zostawić pod przykryciem na 24 godziny.


Następnego dnia zagotować wodę z cukrem i ostudzić.
Wycisnąć sok z cytryn i dodać do spirytusu.


Spirytus należy wlać do wody i zamieszać (ewentualnie przecedzić) i zostawić na 24 godziny pod przykryciem.
Po upływie tego czasu rozlać do butelek na co najmniej 3 dni.
   
Składniki:
1 litr spirytusu
12 cytryn
1/2 kg cukru
0,7 l wody mineralnej niegazowanej
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Napoje z Alkoholem - Przepis na Cytrynówka

 

35_16