Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kompot z suszu
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Zenia
[2007-07-09]
 
Sposób przygotowania:
Owoce namoczyć na noc w sporym naczyniu.
3 litrowy garnek z wodą na ogień.
Wypłukać namoczone owoce i włożyć je do garnka.

Dorzucić kilka go?dzików i kawałek cynamonu.
Gotować 1 godz.
Doprawić do smaku cukrem i dodać pokrojoną w plasterki cytrynę wraz ze skórką.
Odstwić do przestygnięcia.
   
Składniki:
5 dkg suszonych śliwek - polskich,
5 dkg suszonych jabłek,
3 dkg suszonych gruszek,
3 dkg moreli,
20 dkg cukru,
kilka go?dzików
cynamon,
1 cytryna.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Napoje Bezalkoholowe - Przepis na Kompot z suszu

 
Telewizory
36_10