Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Koktajl mleczno - brzoskwiniowy
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Kama
[2007-06-26]
 
Sposób przygotowania:
Mleko ugotować, dodać płatki migdałów, wymieszać, gotować ok.
3 minut na małym ogniu, wystudzić.
Skondensowane mleko ubić z syropem brzoskwiniowym na puszystą pianę (mikserem na najwyższych obrotach).
Pianę ostrożnie wymieszać z mlekiem i płatkami migdałowymi, jeśli jest nie słodki dodać cukier puder.
Wstawić do lodówki do schłodzenia, a następnie rozlać na porcje.
   
Składniki:
niesłodzone skondensowane mleko - 1 puszka
mleko (3,2 %) - 1/2 szklanki
brzoskwiniowa zalewa z puszki - 1/2 szklanki
lub syrop brzoskwiniowy - 4 łyżki
migdały w płatkach - 5 dag
cukier puder
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Napoje Bezalkoholowe - Przepis na Koktajl mleczno - brzoskwiniowy

 

36_4